Schrijfcursus

Het werken in een creatieve groep en de speelse, verrassende opdrachten van Willem Mooijman kunnen je tot onvermoede hoogtes brengen. Soms ben je heel tevreden over wat je gemaakt hebt, soms niet. Wie niet tevreden is kijkt samen met Willem Mooijman en de groep wat er aan gedaan kan worden.
Bij iedere bijeenkomst horen "vingeroefeningen" die in 20 minuten -of minder- worden geschreven en vervolgens voorgelezen.

voorbeeld uit 2003 "spannende monologen en dialogen a.d. hand van de grote theaterliteratuur"
De deelnemers schrijven in drie groepen aan een estafetteverhaal waarvoor per les spanningsopwekkers worden opgegeven. Teksten worden door Willem Mooijman aangehaald van o.m. Euripides, Bernard Shaw, Dylan Thomas, A.A. Milne, Jan Elburg, Hugo Claus.
Als het jouw beurt is om een stuk aan het verhaal toe te voegen, ken je de teksten van je voorgangers nog niet. Zo bouwt het verhaal zich op tot de laatste er een slot aan schrijft.
In les 6 bespreken de groepen de aldus ontstane verhalen met elkaar.

voorbeeld uit 2005 "ontteugel je fantasie"
In deze cursus gaan we uit van een reis. Een reis met onverwachte wendingen en opdrachten. Iedere bijeenkomst eindigt met een nieuwe huiswerkopdracht. De deelnemers mailen elkaar de uitwerking daarvan ruim van te voren, zodat ze voor de volgende bijeenkomst commentaar op elkaars werk kunnen voorbereiden.